harrimakipetaja

Kokoomuksen hymy rupesi hyytymään

Kesän suurin poliittinen tähti oli kokoomuksen uusi puheenjohtaja pääministeri Alexander Stubb. Kansa hurmaantui kun Stubb esitteli polvihousujaan ja hymyili leveästi kuin muinaisen televisiosarjan Vaahteramäen Eemeli. Leveä hymy edusti sitä kiiltokuvalinjaa, miltä asioiden piti näyttää. Syksyllä hymy kuitenkin hyytyi, koska puheenaiheeksi nousi tosiasia- ja todellisuustaso, jossa asiat mitataan realiteeteilla. Sosiaali- ja terveysministeri Laura Räty antoi kasvot kokoomuksen todelliselle politiikalle ja puolueen arvoille.

Laura Räty oli Alexander Stubbin yllätysveto uudeksi sosiaali- ja terveysministeriksi. Räty sopii mainiosti kokoomuksen ministeriksi pääministeri Stubbin hallitukseen. Rätyyn henkilöityy nykykokoomuksen arvopohja. Räty antaa kasvot ahneudelle, pelinpolitiikalle ja köyhän asian unohtamiselle.

Stubb kutsui Rädyn ministeriksi Helsingin apulaiskaupunginjohtajan paikalta. Rädyn ura ministerinä on alkanut synkissä merkeissä. Ministerinimityksen jälkeen kävi ilmi, että Räty oli monimutkaisilla yritysjärjestelyillä muuttanut lääkärin työstä saamiaan tuloja lievemmin verotetuiksi osingoiksi. Verokikkailu ärsytti veronkorotusten paineessa elävää kansaa, mutta vielä pahempaa oli tulossa.

Kokoomuksen valtaeliitti kehitti kokoon pelinpoliittisen vaihtokaupan. Kokoomuksen rivikansanedustajalle Lasse Männistölle oli tarkoitus antaa Rädyltä vapautunut Helsingin apulaiskaupunginjohtajan paikka, jolloin Laura Räty olisi noussut varakansanedustajan paikalta Männistön tilalle eduskuntaan. Apulaiskaupunginjohtaja Rädyn sijaisena Männistö olisi saanut yli 4900 euroa suuremmat kuukausitulot kuin rivikansanedustajana. Ministeri-kansanedustajana Räty olisi saanut yli 3600 euroa suuremmat kuukausitulot kuin pelkkänä ministerinä.

Suunnitelma oli nerokas, mutta se ei toteutunut. Tai pitäisikö sanoa, että kokoomuksen pelinpoliitikkojen vauhti katkesi kuin kanan lento. Kokoomus säikähti asiasta syntynyttä mediakohua. Lasse Männistö perui eroanomuksensa eduskunnasta ja ilmoitti jatkavansa työtään kansanedustajana.

Pahin virhe tapahtui, kun Laura Räty ihmetteli kokoomuksen verkkouutisissa kuinka moni suomalainen tienaa alle 2100 tai alle 2600 euroa. Rädyn lausunto kuvaa erinomaisen hyvin Alexander Stubbin johtaman kokoomuksen arvoja. Suomeksi sanottuna se tarkoittaa, että kokoomus muistaa hyvin ne, joilla rahaa on paljon. Mutta ne, jotka tienaavat vähän, kokoomus unohtaa kokonaan.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän jarviriina kuva
Riitta Järvi

Lisäksi kuvioihin liittyy Männistön isä, jonka Räty nosti poispotkitun Ailuksen tilalle.

Männistön isä on kepulainen, mutta kun kokoomus nyt suosii kepulaista poliittisissa virkanimityksissä, seuraavalla kerralla kepu suosii kokoomusta. Eli piiri pieni pyörii.

Olen ottanut uuden sloganin käyttöön kuvatessani Suonmen puoluepoliittista korruptiota:

" Sulle, mulle ja sit vielä sun isälle...Ja seuraavalla kerralla mulle, sulle ja sit vielä sun äidille tai oikeastaan koko suvulle."

PS Toivottavasti joku tarkkailee Männistö seniorin ( siis uuden Kevan pj ) työpaikkaetuja. Veikkaanpa että ne eivät jää Ailuksen vastaavista jälkeen, todennäköisesti ylittävät ne reilusti.

Toimituksen poiminnat