harrimakipetaja

Soinilaiset ostettiin ministeripaikoilla

Perussuomalaisista loikanneet parikymmentä kansanedustajaa kaavailevat uuden puolueen perustamista. Puolue tarvitsee nimen ja symbolin. Amerikan vaaleissa demokraattisen puolueen symboli on aasi ja republikaanien elefantti. Kenguru olisi hyvä symboli perussuomalaisista loikanneelle ryhmälle ja sen kaavailemalle uudelle puolueelle. Ryhmäkokoukset tämä loikkariporukka voisi aloittaa hyräilemällä ”katso kenguru loikkaa” laulun kertosäettä.

Lännen media uutisoi jo kesäkuun 3. päivänä viikkoa ennen perussuomalaisten puoluekokousta Jussi Halla-ahon valinnan varalle hallituksessa tehdystä suunnitelmasta. Jutussa muun muassa kerrottiin, että Halla-ahon perussuomalaisista irtisanoutuva ryhmä koostuisi ainakin noin 20 kansanedustajasta. Tämä suunnitelma on ollut Sipilällä, Orpolla ja Soinilla valmiina ja hyvin tiedossa jo ennen Halla-ahon valintaa. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Loikkausoperaation toteuttamisen jälkeen miehet ovat yrittäneet selittää, että 20 kansanedustajan loikkausoperaatio keksittiin vasta Halla-ahon valinnan jälkeen.

Loikkausoperaatio oli etukäteen suunniteltu juttu. Sipilä ja Orpo eivät halunneet hallitusyhteistyöhön Halla-ahon johtaman PS:n kanssa. Timo Soini ei halunnut Halla-ahoa PS:n puheenjohtajaksi. Toukokuun aikana vahvistui käsitys, että Halla-aho todennäköisesti valitaan PS:n puheenjohtajaksi. Sipilä, Orpo ja Soini olisivat olleet hölmöjä, jos eivät olisi ennen PS:n puoluekokousta tehneet suunnitelmaa Halla-ahon valinnan varalle.

Timo Soinille ja muille loikanneille suunnitelma kelpasi, koska ministerinpaikat pysyivät ennallaan vaikka kansanedustajien määrä lähes puolittui. Soinilaiset ostettiin ministeripaikoilla. Ministeripaikkojen vastineeksi loikkarit hyväksyvät syvenevän EU-yhteistyön ja lopettavat ”missä EU siellä ongelma” tyylisen kritiikin. Timo Soini toteaa 27.8.2014 ploki-kirjoituksessaan, että persu on politiikan mersu, persu ei myy ”periaatteitaan”, emme ole ostettavissa, emmekä petä. Timo Soini ja muut loikkarit saavat olla tarkkana, koska helposti syntyy käsitys, että loikkarit nimenomaan myivät periaatteensa.

Siitä ei ole puhuttu ollenkaan, miksi perussuomalaisten puoluetta ei heitetty kokonaan ulos hallituksesta kun tilalle olisi voitu ottaa KD ja RKP. Tähän löytyy selitys keskustan kuntavaalituloksesta, joka oli erittäin huono (17,5 %). Keskusta halusi hallituskriisin aikana pilkkoa PS:n kahtia, koska se ei halunnut synnyttää tilannetta, että kaikki perussuomalaiset siirtyvät oppositioon kritisoimaan hallitusta ja syömään keskustan kannatusta. Timo Soini ja muut loikkarit hallituksessa on keskustalle parempi vaihtoehto kuin yhtenäisenä pysynyt PS oppositiossa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

"Timo Soini ja muut loikkarit saavat olla tarkkana, koska helposti syntyy käsitys, että loikkarit nimenomaan myivät periaatteensa."

Soinin lausehan pätee edelleen Perussuomalaisiin, muttei enää Soiniin?

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala

Jos Sipilä ja Soini ovat jo päättäneet jättäytyä eläkkeelle pois aktiivipolitiikasta, he voivat tehdä mitä kupruja ja ryöstöjä tahansa ilman vähäisintäkään pelkoa minkäänlaisesta vastuuseen joutumisesta.
Edes poliittinen leikkivastuu ei toteudu. Turhahan tuo olisikin. Poliittinen vastuu kun on pelkkää pelleilyä, jonka kansa jostain kumman syystä hyväksyy.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

EU on se ongelma ja syy miksi Halla-aho pudotettiin kelkasta. Siirtolaisuus on täysin Shengen-järjestelmän syytä, EU-maat pakotettiin luopumaan rajatarkkailusta.

Käyttäjän NiiloMkel kuva
Niilo Mäkelä

Aatteensa myynyt seteliselkärankainen ja samalla hylännyt kannattajansa loikkaamalla omasta puolueestaan.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Nuoren miehen ajatuksia. Elämänkoulua on käymättä vielä monta luokkaa = monta ikävuotta. Loikkauksen tunnusmerkistö täyttyy, kun loikataan puolueesta toiseen. Tässä tapauksessa 20 kansanedustajaa perusti oman eduskuntaryhmän, joten loikkauksen tunnusmerkistö ei täyty. Puoluetta ei ole vielä edes olemassa.

Timo Soini sanoi ”setelit meni, selkäranka jäi”. Tämä on täyttä totta. Puoluetuki noin 180 000 euroa kansanedustajaa kohti jäi Perussuomalaiselle puolueelle. On turha puhua mistään ministeripaikkojen ostamisesta. Pääministeri Sipilä tyrmäsi kaikki salaliittoteoriat eduskunnassa. Tähän on uskominen.

Isänmaan etu kulkee muun jopa omankin edun edellä. Tämän nämä 20 kansanedustajaa ovat osoittaneet konkreettisesti äänestäjilleen.
Uskon, että eduskuntaryhmän perustamiseen myötävaikutti myös se, että Perussuomalaisia johtaa nyt ateistinen agnostikko ja siviilipalveluksen suorittanut mies. Miten tämä sopii perussuomalaiseen aatemaailmaan, jossa kristillisyydellä ja isänmaallisuudella on ollut keskeinen merkitys koko puolueen olemassaolon eli 20 vuoden ajan.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Loikkauksen tunnusmerkistö täyttyy, kun loikataan puolueesta toiseen. Tässä tapauksessa 20 kansanedustajaa perusti oman eduskuntaryhmän, joten loikkauksen tunnusmerkistö ei täyty.

Joutavaa selittelyä. Kyllä jokainen omilla aivoillaan ajatteleva ymmärtää, mistä on kysymys.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Vapaa valinta, ollakko ikuisesti oppositiossa Halla-Ahon kanssa, vai sitten reilusti hävitä vaaleissa omin ehdoin.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Pari vuotta sitten kirjoitin; ministeriksi ruvetessaan tekee Soini postipekkavennamot.
Aina ei tarvitse puheitaan vetää takaisin.

Toimituksen poiminnat