harrimakipetaja

Mtv:n presidentinvaalitentti sekoitti pakkaa

Mtv:n presidentinvaalitentti keskiviikkona 13.12.2017 ei selkeyttänyt tilannetta, vaan pikemminkin sekoitti pakkaa entisestään. Presidentti Sauli Niinistö ei ollut niin vakuuttava kuin oletin. Uskon edelleen, että Niinistö vaalin voittaa, mutta voittaako suoraan ensimmäisellä kierroksella. Mtv:n tentin jälkeen tuli vahva epäilys, että toinen kierros voi tulla.

Suurin kompastuskivi oli laittomasti maassa oleskelevien niin sanottujen ”paperittomien” piilottelu. Niinistön mielestä toiminta ei ole laitonta niin kauan, kun viranomainen ei tule kysymään niin sanotun piiloteltavan henkilön perään.

Minä ymmärsin tentissä esitetyn kysymyksen näin: On olemassa toimivaltaisen viranomaisen lainvoimainen päätös siitä, että turvapaikkaa ei myönnetä. Saako kirkko piilotella ja suojella edellä sanotunlaisen päätöksen saanutta henkilöä?

Hämmästyin melkoisesti, kun presidentti S. Niinistö rupesi saivartelemaan jotenkin tähän malliin, ettei ole sellaista lakia joka kieltää ihmisen suojelun ja piilottelun. Meillä on miljoona sellaista asiaa, joista ei ole lakia, mutta siitä huolimatta viranomaisten lainvoimaisia päätöksiä pitää noudattaa eikä saa estää päätösten täytäntöönpanoa. Mutta onko Niinistön mielestä esim. kirkolla joku parempi oikeus, jonka nojalla kirkon ei tarvitse noudattaa viranomaisen lainvoimaista päätöstä. Ja onko olemassa sellainen laki, että kirkon ei tarvitse noudattaa lakia? Eipä taida olla.

Nyt jäi sellainen vaikutelma, että esim. juovuksissa ajaminenkaan ei ole laitonta, jos siitä ei jää kiinni, eikä kukaan ei tule kyselemään juopon autokuskin perään.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Tätä olen vähän odottanut.. milloin Niinistö alkaa tekemään virheitä.. Ja toivon että väyrynen/Huhtasaari kaksikko alkaa kyselemään ja hiilostamaan Niinistöä!

Toimituksen poiminnat