Ihmisroskapuheella Juha Sipilän keskustan eduskuntavaaliehdokkaaksi

Keskustan Pohjois-Pohjanmaan piiri nimesi edus­kun­ta­vaa­lieh­dok­kaansa. Ihmisroska-puheistaan kohun silmään joutunut Riikka Moilanen valittiin ehdokkaaksi. Piiri valitsi ehdokkaaksi jäsenvaaliin osallistumattoman Riikka Moilasen ja syrjäytti jäsenvaalissa mukana olleista Oululaisista naisista suurimman äänimäärän saaneen kaksikon, Merja Paloniemen ja Eeva-Maria Parkkisen.

Hyvin perustein voi kysyä, tekikö piiri virheen? Mitä virkaa on jäsenvaalilla, jonka tuloksella ei ole merkitystä?

Moilasen työnantaja ei pitänyt sanavalintaa sopivana, mutta politiikassa on erilaiset kriteerit kuin yrityselämässä. Jäsenvaalin ulkopuolelta ehdokkaaksi nostetulla täytyy olla erityisiä ansioita. Keskustassa ihmisroska-puhe ilmeisesti luettiin ansioksi, jonka nojalla syrjäytettiin jäsenvaalissa hyvin menestyneet henkilöt.

Riikka Moilanen antoi tämän päivän suomalaiselle köyhälle määritteen, joka kattaa ehkä parhaiten sen, kuinka köyhä ihminen tilanteensa kokee. Köyhä kokee olevansa ihmisroskaa, tai jopa pelkkää roskaa, heille joille ihminen ei ole olemassa.

Moilasen ehdokkuus helpottaa äänestäjän tilannetta. Keskustan eduskuntavaaliehdokkaana Riikka Moilanen omalta osaltaan rakentaa kuvaa nykyisestä keskustasta. Äänestäjän kannalta on hyvä asia, että näkee keskustan ehdokkaiden kautta puolueen linjan kaikki sävyt.

https://www.kp24.fi/lehti/keskipohjanmaa/551696/keskustan-pohjois-pohjanmaan-piiri-valitsi-eduskuntavaaliehdokkaat

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu